معیار تعیین اقامتگاه شرکت ها در رسیدگی به دعاوی چیست؟ – خبرگزاری ام ویک | اخبار ایران و جهان

معیار تعیین اقامتگاه شرکت‌ها در رسیدگی به دعاوی چیست؟ - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرگزاری ام ویک اداره کل حقوقی قوه قضاییه اعلام کرد: درج نشانی خوانده در سامانه ثنا در حقوق و تکالیف خواهان مبنی بر اعلام نشانی خوانده در دادخواست تأثیری ندارد و در فرض تفاوت نشانی اعلامی از سوی خواهان در خصوص اقامتگاه خوانده با نشانی خوانده در سامانه ثنا نشانی اعلامی خواهان ملاک ارزیابی صلاحیت دادگاه است؛ مگر آن که پس از ایراد خوانده دادگاه احراز کند محل اقامت وی غیر از محلی است که خواهان اعلام کرده است.

متن سوال مطرح شده و پاسخ آن به شرح زیر است:

سوال:

دعوایی علیه شخص حقوقی اقامه شده است. اقامتگاه اعلامی خوانده در اساسنامه و نزد اداره ثبت شرکت ها و اقامتگاه مندرج در سامانه ثنا دو شهرستان متفاوت است. خواهشمند است اعلام فرمایید معیار تعیین دادگاه صالح کدام یک از این دو می باشد؟ آدرس اعلامی به اداره ثبت شرکت ها یا آدرس ثبت شده در سامانه ثنا؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه:

اولاً به موجب بندهای (۱) و (۲) ماده ۵۱ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ۱۳۷۹ خواهان باید اقامتگاه (نشانی) خود و خوانده را در دادخواست قید کند و درج این نشانی ها در سامانه ثنا خواهان را از درج آن در دادخواست بی نیاز نمی کند. ثانیاً با توجه به تعریف اقامتگاه در ماده ۱۰۰۲ قانون مدنی و مستفاد از مواد ۷۸ و ۸۰ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ۱۳۷۹ در اموری که صلاحیت دادگاه مبتنی بر محل اقامت می باشد ملاک صلاحیت محل اقامت واقعی اشخاص است و در صورت احراز توسط دادگاه رسیدگی کننده با رعایت قواعد عمومی مربوط به صلاحیت و تشخیص مرجع صالح اتخاذ تصمیم می شود.

با وجود این دادگاه مجاز نیست رأساً صحت یا سقم آدرس اعلامی را بررسی کند و ورود به این موضوع مستلزم ایراد خوانده است.

بنا به مراتب پیش گفته درج نشانی خوانده در سامانه ثنا در حقوق و تکالیف خواهان مبنی بر اعلام نشانی خوانده در دادخواست تأثیری ندارد و در فرض تفاوت نشانی اعلامی از سوی خواهان در خصوص اقامتگاه خوانده با نشانی خوانده در سامانه ثنا نشانی اعلامی خواهان (در فرض سؤال نشانی شرکت ثبت شده در اداره ثبت شرکت ها) ملاک ارزیابی صلاحیت دادگاه است؛ مگر آن که پس از ایراد خوانده دادگاه احراز کند محل اقامت وی غیر از محلی است که خواهان اعلام کرده است.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "معیار تعیین اقامتگاه شرکت ها در رسیدگی به دعاوی چیست؟ – خبرگزاری ام ویک | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "معیار تعیین اقامتگاه شرکت ها در رسیدگی به دعاوی چیست؟ – خبرگزاری ام ویک | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.