نگاهداری: زن ایرانی الگوی سوم زن را به خوبی به دنیا نشان داد
رئیس مرکز پژوهش های مجلس در نشست با هیات تاجیکستانی با اشاره به پیشرفت های زنان ایرانی بعد از انقلاب، گفت: زن ایرانی موفق شد الگوی سوم زن را به خوبی به دنیا نشان دهد.
به گزارش ام ویک، جمعی از مدیران حوزه زنان و کار تاجیکستان در قالب هیاتی روز چهارشنبه با حضور در مرکز پژوهشهای مجلس با بابک نگاهداری، رییس این مرکز دیدار و گفتوگو کردند.
نگاهداری در این نشست ایران و تاجیکستان را دو کشور با فرهنگ و تمدن و تاریخ مشترک دانست و گفت: زبان فارسی قویترین عامل پیوند این دو کشور است و ما کشور تاجیکستان را کشور دوست و برادر میدانیم و علاقهمند هستیم که ارتباط و همکارهای دو کشور ارتقا پیدا کند.
وی با بیان اینکه تاجیکستان قلب تپنده ایران فرهنگی است، تصریح کرد: نمادهای ایران در تاجیکستان زنده هستند و ما مفتخر هستیم که ملت هر دو کشور به زبان فارسی سخن میگویند.
نگاهداری سپس به حوزه زنان پرداخت و با اشاره به گسترش حضور زنان در آموزش عالی و تحصیلات تکمیلی، گفت: متناسب با این رشد و افزایش تحصیلات بین زنان ایرانی بعد از انقلاب حضور آنان در مشاغل مختلف و فعالیتهای اجتماعی هم افزایش پیدا کرده است و زن ایرانی عرضه کننده الگوی سوم زن به دنیا است.
وی افزود: در حال حاضر به دنبال افزایش حضور زنان در عرصه حکمرانی و تصمیمسازی و مسئولیتهای ارشد و کلان هستیم.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس با بیان اینکه در این مرکز هم بخش عمدهای از پژوهشگران از بین بانوان تحصیلکرده حضور دارند و مدیریت برخی گروهها هم در دست بانوان است، تصریح کرد: نیازمند تبادل تجارب و ظرفیتهای مشترک در حوزه زنان هستیم.
وی سپس به توضیح نحوه جذب پژوهشگران مرکز پژوهشهای مجلس پرداخت و افزود: ما براساس فراخوان عمومی جذب نیرو انجام میدهیم و تفاوتی بین زنان و مردان وجود ندارد. به عنوان مثال در اولین فراخوانی که در زمان مسئولیت بنده انجام شد ۵ هزار نفر ثبتنام کردند که از این تعداد در نهایت تعدادی که شرایط لازم تخصصی و تجربی را داشتند جذب کردیم که بخش عمدهای از این نیروها را بانوان تشکیل میدادند.
بنیان نظام اجتماعی سالم، خانواده است
زهرا سادات مشیر استخاره، رییس شورای راهبردی زنان و خانواده مرکز پژوهشهای مجلس، هم در این نشست پیشرفت زنان ایرانی بعد از انقلاب را هم ماحصل اندیشه امام خمینی(ره) و نگاه ایشان به زنان دانست و گفت: زنان ایرانی در همه عرصههای اجتماعی حضور فعال دارند و از این منظر به شاخصهای جهانی نزدیک شدهایم.
رییس شورای راهبردی زنان و خانواده مرکز پژوهشهای مجلس، بحث خانواده را یکی از موضوعات مشترک بین دو کشور دانست و تصریح کرد: باید برای تقویت این مهم تلاش کرد چرا که بنیان نظام اجتماعی سالم، خانواده است و اگر آسیب ببیند نظام اجتماعی دچار آشفتگی میشود.
۳۰ درصد اعضای هیات علمی از بانوان هستند
ریحانه رحمانی پور، مدیر گروه زنان و خانواده دفتر مطالعات فرهنگ و آموزش مرکز پژوهشهای مجلس هم در این نشست به تشریح برخی دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه زنان پرداخت و با اشاره به ظرفیت های قانون اساسی، افزود: در دو اصل قانون اساسی به صورت مشخص به شکوفایی و تقویت جایگاه اجتماعی زنان پرداخته شده است.
وی ادامه داد: به غیر از دو اصل در اصول دیگر هم باتوجه به موضوعات هر اصل به مسئله زنان هم پرداخته شده است. همه این رویکردها باعث شده که جایگاه زنان بعد از انقلاب ارتقاء قابل توجهی پیدا کند.
مدیر گروه زنان و خانواده دفتر مطالعات فرهنگ و آموزش مرکز پژوهشهای مجلس ادامه داد: به عنوان مثال ۴۰ درصد پزشکیان متخصص در ایران زنان هستند. همچنین ۳۰ درصد پزشکان فوق تخصص را زنان تشکیل می دهند. بالای ۲۰ درصد هیات مدیره شرکتهای دانشبنیان هم زنان هستند. ضمن آنکه ۳۰ درصد اعضای هیات علمی را در ایران زنان تشکیل میدهند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از هزار قاضی زن در ایران مشغول فعالیت هستند، گفت: زنان ایرانی در سه سطح مشاغل مرتبط با زنان که بانوان در آن نسبت به مردان توانمندتر هستند و همچنین مشاغلی که مرتبط با جنسیت زنان است فعالیت دارند. سطح سوم هم مشاغل عمومی است که هم مردان و هم زنان حضور دارند.
وی مرکز آموزشهای فنی و حرفه ای را یکی از نهادهایی دانست که در زمینه آموزش و توانمندسازی زنان در جغرافیای ایران از شهرها تا روستاها فعال است.
مدیر گروه زنان و خانواده دفتر مطالعات فرهنگ و آموزش مرکز پژوهشهای مجلس، در ادامه به تشریح قوانین مصوب در حمایت از زنان پرداخت و افزود: قانون جوانی جمعیت و خانواده برای حمایت از مادران تسهیلات و امتیازات ویژهای در نظر گرفته است، مخصوصا مادرانی که شاغل هستند. در حوزه سیاستهای مرتبط با اشتغال هم از زنان حمایت صورت گرفته است.
علاقهمند به همکاری با ایران در حوزه زنان و خانواده هستیم
باغ گل اسلامزاده هم در این نشست به تشریح دیدگاههای خود پرداخت و گفت: ما ایران و تاجیکستان را از یک تمدن میدانیم و وقتی از تاجیکستان خارج میشویم و به ایران سفر میکنیم احساس میکنیم از خانه خود خارج و وارد خانه برادر شدیم.
وی رویکردهای حمایتی دولت تاجیکستان از حوزه زنان را توضیح داد و گفت: برای تحصیل دختران و حمایت از دخترانی که سرپرست ندارند قوانین مشخص و قدرتمندی داریم تا کسی از تحصیل دور نماند.
وی استفاده از ظرفیت بانوان را یکی از پیشرانهای توسعه دانست و بیان داشت: بدون استفاده از ظرفیت بانوان، نیمی از جامعه امکان توسعه و تحول وجود ندارد و نگاه مثبتی در جامعه تاجیکستان نسبت به توانمندسازی زنان وجود دارد.
اسلام زاده گفت که علاقهمند به همکاری با ایران در حوزه زنان و خانواده هستیم و جمعیت تاجیکستان هم جمعیت جوانی بوده و خود را در حال تحول و رشد میبیند و علاقه دارد که از تجارب کشورهای دوست و برادر همچون جمهوری اسلامی ایران بهره ببرد.
پایان خبر ام ویک
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "نگاهداری: زن ایرانی الگوی سوم زن را به خوبی به دنیا نشان داد" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "نگاهداری: زن ایرانی الگوی سوم زن را به خوبی به دنیا نشان داد"، کلیک کنید.