استانبول رکورد پربازدیدها را شکست

بر اساس داده‌های منتشر شده توسط موسسه «یورومانیتور اینترنشنال» استانبول به عنوان پر بازدیدترین شهر جهان در سال ۲۰۲۳ شناخته شده است.

به گزارش ام ویک، بر اساس داده‌های منتشر شده توسط موسسه «یورومانیتور اینترنشنال»، استانبول به عنوان پربازدیدترین شهر جهان در سال ۲۰۲۳ شناخته شده است. این شهر با جذب بیش از ۲۰ میلیون گردشگر بین‌المللی، شاهد افزایش ۲۶ درصدی تعداد بازدیدکنندگان نسبت به سال ۲۰۲۲ بوده است.

پس از استانبول، لندن با ۱۸.۸ میلیون بازدیدکننده و دبی با ۱۶.۸ میلیون بازدیدکننده در رده‌های بعدی قرار دارند.

آنتالیا و پاریس به ترتیب با ۱۶.۵ و ۱۵.۵ میلیون بازدیدکننده در سال ۲۰۲۳، جایگاه بعدی شهرهای پربازدید را به خود اختصاص دادند.

در این آمار، منظور از «بازدیدها»، اقامت حداقل ۲۴ ساعته گردشگران بین‌المللی در مقصد است که نباید از ۱۲ ماه تجاوز کند. هر بازدید به صورت جداگانه محاسبه شده و شامل افرادی است که در طول سال بیش از یک‌بار سفر کرده‌اند و همچنین افرادی که در یک سفر از چندین کشور بازدید کرده‌اند.

رشد چشمگیر ورود گردشگران به هنگ‌کنگ و بانکوک

در میان شهرهای مورد بررسی، هنگ‌کنگ و بانکوک بیشترین رشد تعداد بازدیدکنندگان سالانه را به خود اختصاص داده‌اند، به طوری که هنگ‌کنگ با ۲۴۹۵ درصد و بانکوک با ۱۴۲ درصد افزایش در ورود گردشگران مواجه بوده‌اند. این رشد قابل‌توجه تا حد زیادی به دلیل بازگشایی دیرهنگام این شهرها پس از همه‌گیری ویروس کووید-۱۹ است. براساس داده‌های جدیدتر نیز، هنگ کنگ به سرعت درحال رکوردشکنی و صدرنشینی در این فهرست است.  

استانبول رکورد پربازدیدها را شکست
فهرست پربازدیدترین شهرهای جهان بر اساس اعلام موسسه یورومانتینور اینترنشنال

چالش‌های هجوم گردشگران

یکی از روندهای کلیدی مورد تاکید «یورومانیتور» در پی بازگشت گردشگری پس از بحران کووید-۱۹، مسئله گردشگری انبوه یا «اورتوریسم» است.

نادژدا پوپووا، یکی از مدیران ارشد موسسه «یورومانیتور اینترنشنال» در این باره می‌گوید: برخی مقاصد به منظور کاهش هجوم گردشگران و حفاظت از میراث فرهنگی خود اقداماتی چون اعمال محدودیت‌ها، وضع مالیات‌های سنگین یا کاهش ظرفیت هتل‌ها را اجرا می‌کنند، در حالی که دیگر مقاصد، استراتژی‌هایی برای پراکندگی گردشگران از طریق معرفی نقاط کمتر شناخته‌شده در پیش گرفته‌اند.

او افزود: گردشگری انبوه که از دید بسیاری به عنوان یک چاقوی دو لبه دیده می‌شود، بر اهمیت پیاده‌سازی شیوه‌های پایدار تاکید می‌کند تا گردشگری مسئولانه جایگزین گردشگری انبوه شود و از این طریق محیط‌زیست و ساکنان محلی بهره‌مند شوند.

اقدامات مختلف شهرهای جهان در برابر هجوم گردشگران

گردشگری انبوه به چالشی جدی برای بسیاری از شهرهای جهان تبدیل شده و مقامات هر شهر به روش‌های مختلف در تلاش برای مقابله با آن هستند. به عنوان مثال، شهر ونیز در ایتالیا برای کاهش تردد بیش از حد گردشگران، یک مالیات ۵ یورویی برای بازدیدکنندگان یک‌روزه وضع کرده است. همچنین در شهر فوجیکاواگوچیکو در ژاپن، مقامات محلی اقدام به ساخت دیواری کرده‌اند تا از مسدود شدن جاده توسط گردشگرانی که برای عکاسی از کوه فوجی متوقف می‌شوند، جلوگیری کنند.

این گزارش نشان می‌دهد که با بازگشت گردشگران بین‌المللی به مقاصد مختلف جهان پس از دوران همه‌گیری، لزوم مدیریت هوشمندانه‌تر و پایدارتر گردشگری بیش از پیش احساس می‌شود. از این رو، اجرای سیاست‌های کاهش حجم گردشگر در نقاط پر ازدحام و هدایت آنها به مقاصد جایگزین می‌تواند راهکاری برای بهبود کیفیت زندگی ساکنان و کاهش تاثیرات منفی زیست‌محیطی باشد.

بر اساس آخرین گزارش سازمان جهانی گردشگری، صنعت گردشگری بین‌المللی، سال ۲۰۲۳ را با رسیدن به ۸۸ درصد سطح قبل از همه‌گیری کرونا و ثبت ۱.۳ میلیارد ورودی بین‌المللی به پایان رساند. انتظار می‌رود آزادسازی تقاضای متوقف‌شده، افزایش دسترسی‌های هوایی و پرقدرت‌شدن بازارها و مقاصد آسیایی، زمینه‌ساز بهبود کامل جریان گردشگری تا پایان سال ۲۰۲۴ باشد.

پایان خبر ام ویک

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "استانبول رکورد پربازدیدها را شکست" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "استانبول رکورد پربازدیدها را شکست"، کلیک کنید.