تاکید اژه ای درخصوص تکالیف و وظایف دستگاه های در حوزه عفاف و حجاب

در نشست شورای عالی قوه قضاییه مطرح شد؛

تاکید اژه ای درخصوص تکالیف و وظایف دستگاه های در حوزه عفاف و حجاب

رییس قوه قضاییه گفت: دستگاه های مسیول در حوزه عفاف و حجاب باید تا قبل از آنکه لایحه مربوطه در این حوزه به قانون تبدیل و عملیاتی شود، به تکالیف و وظایف قانونی خود وفق قوانین موجود جامه عمل بپوشانند و معطل تصویب قانون مزبور نباشند.

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری ام ویک، حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای امروز دوشنبه (20 فروردین) طی سخنانی در نشست شورای عالی قوه قضاییه، پیشاپیش عید سعید فطر را به همه مسلمانان جهان و مردم روزه دار ایران اسلامی تبریک گفت و اظهار کرد: در عید فطر امسال، این عید بزرگ مسلمانان، مردم مظلوم و مقتدر غزه کماکان در رنج و محنت قرار دارند و همچنان تعدادی از آنها بصورت روزانه شهید و مجروح می شوند و جنایات سبعانه صهیونیست ها با حمایت های بی دریغ آمریکا کماکان در غزه ادامه دارد؛ بدون تردید همه مسلمانان جهان موظف هستند که در حد وسع و توان خود به یاری مردم غزه بشتابند و از هر کمکی که می توانند به این مردم مظلوم کنند، دریغ نورزند.
 
رییس قوه قضاییه در ادامه با تاکید موکد بر مقوله عفاف و حجاب، گفت: ارتقاء وضعیت جامعه در حوزه عفاف و حجاب، یک تکلیف شرعی و قانونی است که مطالبه رهبر معظم انقلاب و همه مردم و خانواده های عفیف و نجیب ایرانی است؛ باید توجه داشت که مسیله عفاف و حجاب، امروز به ابزاری برای دشمنان تبدیل شده است تا با تمسک به این مقوله، اغراض شوم خود را به پیش ببرند.
 
رییس دستگاه قضا با اشاره به اقدامات قوه قضاییه در راستای ارتقاء وضعیت جامعه در حوزه عفاف و حجاب و سیر ناظر بر تدوین لایحه مربوطه در این زمینه، گفت: از سال قبل، من در جلسات و نشست های متعددی با حضور مقامات و مسیولان ذی ربط تاکید کردم که باید با به کارگیری قوانین موجود، از جمله «قانون مجازات اسلامی»، «قانون آیین دادرسی کیفری» و مقوله «جرم مشهود» مندرج در این قانون، قوانین ناظر بر حوزه اختیارات و تکالیف اصناف و اماکن و «قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر»، در راستای بهبود و ارتقاء وضعیت عفاف و حجاب در جامعه اقدام کنیم.
 
رییس عدلیه بیان داشت: در اوایل فروردین سال گذشته، جلسه ای را با حضور مسیولان ذی ربط در حوزه عفاف و حجاب تدارک دیدم؛ پیش از آن جلسه، با صرف وقت معتنابهی، به همراه یکی از همکاران، کلیه قوانین مرتبط با عفاف و حجاب را احصاء کردم؛ سپس در جلسه مزبور، خطاب به مسیولان ذی ربط از دستگاه های مختلف، با رویکردی تبیینی، تاکید کردم که با اهتمام نسبت به اجرایی کردن همین قوانین موجود، می توان مشکلات حوزه عفاف و حجاب را تا حد موثری برطرف کرد؛ پس از آن، این موارد قانونی احصاء شده را به وزیر کشور و سایر دستگاه های مسیول در این حوزه ابلاغ کردم.
 
قاضی القضات تصریح کرد: با این وجود، در شورای عالی انقلاب فرهنگی، قوه قضاییه مکلف به تدوین لایحه ای در رابطه با عفاف و حجاب شد لذا ما لایحه ای معطوف به هدف را در 9 ماده تنظیم کردیم که آن 9 ماده در دولت به 15 ماده و در مجلس به 71 ماده تبدیل شد و هنوز هم به سرانجام نرسیده است و بواسطه برخی ابهامات و اشکالات، میان مجلس و شورای نگهبان در رفت وآمد است.

محسنی اژه ای اظهار داشت: تاکید من همچنان آن است که دستگاه های مسیول در حوزه عفاف و حجاب باید تا قبل از آنکه لایحه مربوطه در این حوزه به قانون تبدیل و عملیاتی شود، به تکالیف و وظایف قانونی خود وفق قوانین موجود جامه عمل بپوشانند و معطل تصویب قانون مزبور نباشند؛ علاوه بر مراکز و دستگاه های فرهنگی که در مقوله عفاف و حجاب، تکالیف مشخصی دارند، قوه قضاییه، وزارت کشور، فراجا، اصناف، اماکن و غیره نیز باید اهتمام مجدانه ای در خصوص پیاده سازی قوانین فعلی در حوزه عفاف و حجاب داشته باشند.
 
رییس قوه قضاییه تاکید کرد: بدون تردید، طبق قانون، فراجا باید با جرم مشهود برخورد کند و قضات ما نیز باید در قبال مرتکب جرم مشهود، تصمیمات و آراء مناسب و منطبق با قانون را اتخاذ و صادر نمایند. در این رابطه، کلیه دادستان های ما در سراسر کشور پیگیر باشند که فراجا با جرم مشهود برخورد کند و علاوه بر آن، پیگیر باشند که دستگاه های اطلاعاتی، جریانات سازمان یافته ای که از بیگانگان خط می گیرند و اقداماتی مغایر با عفاف و حجاب انجام می دهند را شناسایی و معرفی کنند. قطعاً باید همه دستگاه های به اجرای قوانین فعلی در حوره عفاف و حجاب، مقیّد باشند تا بتوانیم در این حوزه که خواست شرع و قانون و رهبری معظم و خانواده های عفیف و نجیب ایرانی است به یک نقطه مطلوب نایل آییم.    

رییس دستگاه قضا در ادامه نشست امروز با تاکید موکد بر مقوله اهتمام نسبت به پیاده سازی شعار سال ناظر بر «جهش تولید با مشارکت مردم» گفت: مسیولانی که از طرف قوه قضاییه در کمیسیون های مشترک با دولت و مجلس در جهت تشریک مساعی و هماهنگی هر چه بیشتر قوا عضویت دارند، در قضیه الزامات تحقق شعار سال، پیگیری های مستمر و مجدانه ای را داشته باشند؛ باید در تحقق و میزان عملیاتی کردن شعار سال، یک جهش داشته باشیم و این مهم در گروی کار فراوان و خستگی ناپذیر است؛ باید ظرفیت های مردمی را بشناسیم و از مردم کمک بخواهیم و سازوکارهای مشارکت مردم در امر جهش تولید را فراهم آوریم؛ این امر به صرف حرف زدن، تحقق نمی یابد؛ باید برای مردم تبیین کنیم که چگونه می خواهیم از فعالیت های تولیدی آنها حمایت کنیم و چگونه می خواهیم امنیت سرمایه گذاری آنها را تامین کنیم و چگونه می خواهیم به تامین نقدینگی برای تولید و تخصیص منابع و  رفع موانع تولید بپردازیم؛ اینها نکات بسیار حایز اهمیتی است که در خصوص آنها باید برای مردم و کلیه فعالان اقتصادی و تولیدی، تبیین گری صورت گیرد.  
 
رییس عدلیه تاکید کرد: بدون تردید برخورد قاطعانه و قانونی با مفسدین یکی از الزامات تحقق شعار سال است؛ از سویی دیگر باید با عناصر سودجو نیز برخورد کرد اما باید مراقب بود که این برخورد ما سبب هراس و فراری دادن تولیدکنندگان و سرمایه گذارانی که هدف شان فعالیت سالم اقتصادی و تولیدی است، نشود.

محسنی اژه ای در بخشی از نشست امروز از کلیه مردم متدیّن و انقلابی و آزاده ایران اسلامی که در راهپیمایی روز جهانی قدس و تشییع پیکرهای مطهر شهدای حمله تروریستی رژیم اسراییل به دمشق و جنایت اشرار وابسته به استکبار جهانی در چابهار و راسک، حضوری حماسی و کم نظیر داشتند، قدردانی کرد.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تاکید اژه ای درخصوص تکالیف و وظایف دستگاه های در حوزه عفاف و حجاب" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تاکید اژه ای درخصوص تکالیف و وظایف دستگاه های در حوزه عفاف و حجاب"، کلیک کنید.