برای مجازات شروین حاجی پور، او را وزیر کنید!
آفتاب نیوز :
در حکم شروین حاجی پور آمده: «متهم موصوف را به مجازات درجه پنج از بابت تبلیغ علیه نظام به تحمل هشت ماه حبس، از بابت اغوا و تحریک مردم به اغتشاشات به تحمل سه سال حبس تعزیری با احتساب ایام بازداشت قبلی که مجازات اشد درباره متهم قابل اجرا می باشد. به استنناد بند پ، ح، ز از ماده 23 قانون مجازات اسلامی، متهم را به مدت دو سال ممنوعیت خروج از کشور، جمع آوری دستاورد های انقلاب در حوزه فرهنگی و انتشار آن در فضای مجازی خود، مطالعه و خلاصه نویسی کتاب حقوق زن در اسلام تالیف دکتر مطهری و کتاب زن در آیینه جمال و جلال تالیف آیت الله جوادی آملی، به میزان سی صفحه هریک به صورتی مجزی و دست نویس و انتشار آن از طریق فضای مجازی و ساخت موسیقی درباره جتایات آمریکا علیه بششریت در یک قرن اخیر و انتشار آن از طریق فضای مجازی، شرکت در دوره آموزشی مهارت رفتار و دانش در حوزه هنر محکوم می نماید.
بعد از انتشار حکم دادگاه شروین حاجی پور برخی چهره ها اینگونه واکنش نشان دادند:
* محمد بحرانی بازیگر و صداپیشه تلویزیون: هنر را تحمل کنید. ترانه را تحمل کنید. کمدی و کمدین ها را تحمل کنید. انتقاد ها را بشنوید و تحمل کنید و بهشان فکر کنید. هنر نفَس جامعه است. من به عنوان یک شهروند ساده، یک نفر از هشتاد میلیون نفر ایران، محترمانه، از ته دل و با تمام وجود از شما درخواست می کنم در حکم شروین حاجی پور تجدید نظر کنید.
* حسین مطهری، نوه شهید مطهری در مورد بخشی از حکم شروین، پیشنهاد داده است: من کاری از دستم برنمی آید جز اینکه می توانم نوشتن خلاصه دو کتاب «نظام حقوق زن در اسلام» اثر شهید مطهری و «زن در آیینه جلال و جمال» نوشته حضرت آیت الله جوادی آملی را برای آقای حاجی پور به عهده بگیرم تا روزی که خوندن کتاب شهید مطهری مجازات تلقی نشود.
* کاوه یغمایی، خواننده و آهنگساز ساکن کانادا هم در اظهارنظری خواستار تجدیدنظر در حکم شروین حاجی پور شد و این حکم را غیرمنصفانه خواند.
* مرتضی جوادی آملی، فرزند آیت الله جوادی آملی از مراجع تقلید قم: نوشتن خلاصه کتاب «زن در آیینه جلال و جمال» پدرم، هرگز به منظور یک اقدام مجازاتی مورد نظر نبوده بلکه خود حرکتی ضد فرهنگی تلقی می شود، امید است ضمن حفظ و حرمت جوانان به ویژه هنرمندان کشور در جهت رشد و ارتقای علمی و فرهنگی کشور گام های شایسته ای برداشته شود.
وب سایت عصر ایران هم ضمن انتقاد از حکم خواننده ترانه «برای» در بخشی از یادداشت خود آورده است:
* گیریم شروین حاجی پور، مخالف بوده و در این باره، ترانه ای هم ساخته است. سوال جدی و اساسی و بنیادین این است که آیا بیان مخالفت جرم است؟ و مهم تر این که آیا این نحوه مواجهه با مخالف، با مشی و سیره حضرت علی علیه السلام همخوانی دارد؟
* یا اگر شروین در وصف جنایت های آمریکا که ما هم معتقدیم که حکومتی جنایت پیشه است – موسیقی بسازد، جوانان بر جانی بودن دولت امریکا واقف خواهند شد؟ یعنی تاکنون که چهار دهه است شعر و سرود و فیلم و سریال و سخنرانی و مراسم و خبر و گزارش و کاریکاتور و … درباره جنایات آمریکا تولید شده، اثرگذار نبوده و حالا باید شروین حاجی پور موسیقی بسازد و کن فیکون کند؟!
روزنامه هم میهن در یادداشتی به قلم علی ورامینی درباره حکم شروین حاجی پور نوشت:
* در حکم محکومیت شروین حاجی پور آمده است که او محکوم به خواندن دو کتاب از آیت الله مطهری و جوادی آملی است و علاوه بر آن، باید محصولاتی هنری درباره دستاورد های انقلاب و جنایات آمریکا علیه بشریت بنویسد. من می گویم که با این حساب، او را به اشد مجازات برسانید و سکان وزارت فرهنگ و ارشاد را به او بسپارید که مادام العمر ناچار باشد با این مواردی که در حکمش آمده است درگیر باشد.
* نمی دانم که کدام قاضی عالمی چنین حکمی به این هنرمند جوان داده و نهاد های بالادستی این حکم را تایید کرده اند، یا نه، ولی اگر این حکم حقیقی است و نظر زعمای دستگاه قضا هم چنین است من هم به طور جد عرض می کنم که او را به صدر وز ارت فرهنگ بنشانید و محکومش کنید لااقل برای یک دوره یک ساله سیاست های فرهنگی کشور را پیش ببرد. مگر جز این است که وزارت فرهنگ باید برنامه ریزی برای همان کار هایی کند که شروین حاجی پور محکوم به آن شده است. مگر جز این است که نهاد های عریض و طویل دولتی و حکومتی در همه این سال ها بودجه های کلانی گرفته اند تا آن کاری کنند که امروز مجازات حاجی پور است. همه این کار ها را به این جوان خوش ذوق بسپارید که با یک دوربین موبایل و ساز ارزان، پربیننده ترین ویدیو تاریخ ایران را ساخته است.
* به نظر که هوش و ذوق قاضی در این حکم نهان است و گویی می خواسته با این حکم بیش از آنکه شروین حاجی پور را مجازات کند نهیبی به مسیولان کشور، به خصوص مسیولان فرهنگی کشور بزند. به آنان که میلیارد ها تومان خرج می کنند برای محصولاتی که خود سازندگانش هم رغبت دوبار دیده شدن آن را ندارند. به آنان که توانایی این را دارند تا جشنواره فجر، بزرگترین آوردگاه هنری این کشور را در حد جشن تابستانه فرهنگسرای منطقه تقلیل دهند.
* احتمالاً قاضی محترم می خواسته با این حکم به سکانداران فرهنگی این را گوشزد کند که ما از شعار صدور انقلاب به جایی رسیدیم که ارزش های مان و تولید محصول درباره این ارزش ها مجازات تلقی می شود.
* جناب قاضی حتماً می دانسته که پربیننده ترین ویدیوی تاریخ شبکه های اجتماعی در ایران حتماً حاوی نشانه هایی است برای آنان که بخواهند بیاندیشند. اولین نشانه اینکه، به ما می گوید جامعه (جامعه واقعی نه آن جامعه آرمانی مورد نظرشان که در صداوسیما بازنمایی می شود) به شنیدن و دیدن چه جنس محصولات فرهنگی راغب است. نشانه دیگر اینکه، همه بودجه های نجومی و سازمان عریض و طویل کشور اگر فهم واقعی از جامعه وجود نداشته باشد، قافیه را به جوانی بیست و چندساله که در کنج خانه اش موسیقی می سازد، خواهد باخت. نشانه دیگر این است که همه این 45 سال ریل گذاری فرهنگی، به بیراهه ای رفته است که حالا باید جوانی را که، چون هنرش مورد اقبال بسیار گسترده عام قرار گرفته و هنرش در راستای ایدیولوژی ساختار سیاسی نبوده است، مجازات کرد.
* جناب قاضی حتماً بهتر از همه ما این ها را می دانسته و شاید با این حکم می خواسته که حواس آنان را که باید جمع کند. وگرنه چطور می توان دانش را به مثابه مجازات در نظر گرفت و گفت که باید کتاب فلان متفکر را خواند. اینطور که هم وهن آن متفکر است، هم کاری عبث. یا قاضی حتماً می دانسته که هیچ اثر هنری ای بدون اینکه جوشیده از ذهن و خلاقیت هنرمند نباشد، نمی تواند با مخاطب ارتباط برقرار کند. نمونه اش هم که بی شمار است، محصولات سفارشی بی شماری که مدیر برای پُر کردن بیلان کاری خود سفارش می دهد و سازنده برای جیب خود. هر دو گروه به هدف خود می رسند و این میان فقط پولی از بودجه عمومی مصروف آثاری شده که یا در آرشیو سازمان ها، خاک می خورند یا باید به زور هزار برنامه و بسیج کردن دانش آموزان مدارس و سازمان های دولتی اندک مخاطبی برای آن دست وپا کرد.
* حالا که در حکم او آمده این یاغی خطرناک برای نوع بشر از کرده خود پشیمان نیست و اصرار دارد که کار خطایی نکرده، حتماً ناچارش کنید که دوران مجازاتش را به عنوان مسیول سیاستگذاری فرهنگی این کشور سپری کند؛ شاید استعداد، زیرکی و مخاطب شناسی در کنار بودجه های نجومی گره ای از کار فرهنگی شما باز کرد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "برای مجازات شروین حاجی پور، او را وزیر کنید!" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "برای مجازات شروین حاجی پور، او را وزیر کنید!"، کلیک کنید.