آقای اژه ای این مطلب گلایه قضات است ،نه وکلا که بارها نوشته شد و هیچ توجهی به آن نشد
جناب آقای اژه ای سلام؛
تا به امروز چندین مطلب در شرح مصایب و مشکلات وکلا و کانون وکلا تقدیم جنابتان کرده ام و به آن توجهی نشده است و توقعی هم نبود،چراکه باور دارم قاضی القضات محترم بابت رسیدگی و نظارت بر پرونده های کلان فساد مانند چای دبش،کمپانی کوروش،اختلاس و بی کفایتی برخی مدیران ( اتفاقات دو سال و چندماه پیش بنده و همکاران عزیزم بابت چنین مسیله ای علیه آقای تاج شکواییه ای مطرح کردیم و هنوز قراری صادر نشده ) آنقدر خودشان گرفتاری دارند که مشکلات آن یکی بال فرشته عدالت که دیرزمانی است شکسته و زخمی است از اهمیت چندانی برخوردار نیست لذا این بار حسب استماع گلایه و رویت گرفتاری برخی همکاران شریف جنابعالی از غیر کاغذی کردن برخی پرونده ها، با هدف همراهی و انتقال مشکل قضات عدالت گستر و دغدغه مندی که بر مسند دادگاه خاصه دادگاه کیفری جلوس کرده و قرار است با وسواس و دقتی خاص بر وجدان خویش تکیه زده و پس از اقناع وجدانی قلم بر محکومیت به تحمل کیفر بچرخانند یا در محکمه ی حقوقی حکم به بی حقی خواهان و یا محکومیت خوانده دهند چند سطری راجع به پرونده های غیر فیزیکی یا بدون کاغذ عرض می کنم.
پیش از هر مطلبی لازم است بگویم،بنده چندین سال پیش ،همزمان با الکترونیکی شدن ابلاغات و…به جهت صرفه جویی در کاغذ طی شرحی خطاب به رییس وقت دادگستری استان فارس عرض کردم که می شود با تغییر اندازه ی قلمی که با آن دادنامه ها و…تایپ می شود و یا کم کردن فواصل سطور در مصرف کاغذ صرفه جویی کرد و. …که این عرض بنده مشمول پاراف به معاون و معاون محترم نیز فرمودند که اگر قصد پیگیری داری باید در تهران پیگیر شوی که عین آن عریضه برای رییس وقت قوه ارسال کردم.این مطلب از این جهت بیان شد تا خدای ناکرده تصور نکنید مخالف صرفه جویی در مصرف کاغذ هستم و اما بعد:
قاضی القضات محترم نیک می دانند که از مقدمات انشاء حکم خاصه در پرونده هایی که سرانجامش ممکن است در یک زندگی تاثیر مستقیم داشته باشد،تورق و مطالعه دقیق پرونده است و این مهم با نُت برداری و حاشیه نویسی و تطبیق برخی اظهارات مضبوط در پرونده و قیاس اقاریر و اظهارات اصحاب دعوی و شهود و مطلعین ممکن است نه از روی صفحه ی نمایشگر رایانه! چطور توقع دارید که یک قاضی دادگاه کیفری یا حقوقی چند صد صفحه پرونده را از صفحه ی نمایشگر رایانه مطالعه کند و این شیوه ی مطالعه به خستگی و بی حوصله شدن قاضی منجر نشود؟ حتما قبول دارید که در دستگاه تحت امر شما طرق مختلفی برای صرفه جویی در کاغذ وجود دارد که الکترونیکی کردن پرونده های سنگین کیفری و حقوقی در آخرین فرض این ظرفیت قرار می گیرد!مثلا در انتشار بخشنامه های داخلی و نامه های اداری و یا نوشتن دو سطر نامه ی اداری در یک صفحه یا پرینت کردن تقاضاهای بنده و همکاران عزیزم برای اخذ رونوشت یا مطالعه ی پرونده در یک صفحه!
بدون شک شما و همکاران عزیز شما بهتر از بنده می توانید مصادیق هدر رفت کاغذ در مجموعه تحت امرتان را تصریح و مانع اسراف کاغذ شوید.
علاوه بر موارد مذکور از ایرادات وارد بر اتخاذ چنین شیوه ای می توان به عدم وجود پدامضاء در شعب کیفری اشاره کرد! یعنی متهم در جلسه دادرسی اقدام به بیان ماوقع کرده یا اقرار می کند بعد برای امضا آنچه که گفته از دادگاه خارج و به اتاق انفورماتیک هدایت می شود در این بین اگر از مجتمع قضایی خارج شد و هیچ امضایی از وی گرفته نشد تکلیف چیست؟ در پرونده ای که لازم است اصالت اسناد رویت و سپس از سوی طرف دعوی بررسی شود،با فرض غیرکاغذی بودن چنین پرونده ای تکلیف چیست؟
نیک می دانید که از منظر جرم شناسی تمام رفتارهای متهم در جلسه ی محاکمه از نحوه ی نگارش و شیوه ی امضاء و خط متهم تا نگاه وی و… در احراز قصد و نیت او موثر است که در فرض پرونده غیر کاغذی این مهم مغفول خواهد افتاد و…یا از همه مهم تر آیا
شان و موقعیت ،توان فیزیکی و ذهنی قضات آن است که ایشان بسان یک تایپیست عوض دقت در گفتار و رفتار اصحاب دعوی، مطالب مطروحه در جلسه دادرسی را تایپ کنند؟!
لذا امیدوارم این دفعه، چند سطر یادداشت ناقابل بنده را مورد تفقد قرار داده، درد دل همکاران خویش را شنیده و به کار گیرید بلکه مانع آزار و خستگی ایشان و از همه مهم تر مانع انشاء حکمی برخلاف مدار انصاف و عدالت به جهت خستگی و عدم امکان دقت کافی در تطبیق اوراق پرونده و قیاس اظهارات اصحاب پرونده شوید.
در پایان روزی را آرزو می کنم که در عدلیه کیفیت اولویت اصلی تلقی شود نه آمار و کمیت
وکیل دادگستری – شیراز
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آقای اژه ای این مطلب گلایه قضات است ،نه وکلا که بارها نوشته شد و هیچ توجهی به آن نشد" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آقای اژه ای این مطلب گلایه قضات است ،نه وکلا که بارها نوشته شد و هیچ توجهی به آن نشد"، کلیک کنید.