پاسخ به دو پرسش درباره طواف در طبقات بالای مسجدالحرام – خبرگزاری ام ویک | اخبار ایران و جهان

پاسخ به دو پرسش درباره طواف در طبقات بالای مسجدالحرام - خبرگزاری ام ویک | اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرگزاری ام ویک، حجت الاسلام فلاح زاده گفت: اگر در طواف جمعیت زیاد نباشد و مانعی وجود نداشته باشد، باید دور کعبه انجام شود، اما اگر این مسیله امکان پذیر نبود یا زایری معذور و ویلچری بود و او راه نمی دادند، می تواند در نیم طبقه طواف را به جا بیاورد و نماز را در صورت امکان پشت مقام حضرت ابراهیم (ع) بخواند.

وی افزود: اگر اقامه نماز برای زایر در پشت مقام نیز امکان پذیر نبود، او باید نماز طواف را به سمتی که رو به مقام و خانه خدا است، بخواند، اما در طبقه بالایی (طبقه اول) که حدود 30 سانتیمتر بالاتر از بام کعبه است، به فتوای بسیاری از مراجع تقلید، طواف صحیح نیست، هرچند برخی مراجع آن را صحیح می دانند که هر زایر باید طبق نظر مرجع تقلید خود عمل کند و روحانیون کاروان ها در این زمینه راهنمایی می کنند.

فلاح زاده گفت: طبق فتوای رهبر معظم انقلاب، کسی که عذر دارد و چاره ای ندارد، می تواند طواف خود را در طبقه اول مسجدالحرام انجام دهد، اما باید یک نفر را بنابر احتیاط به عنوان نایب انتخاب کند تا طواف را به نیابت از او اطراف کعبه انجام دهد و نسبت به نماز طواف هم در صورت امکان پایین بیاید و پشت مقام حضرت ابراهیم (ع) بخواند، و اگر امکان نداشت و نمی توانست صبر کند، همان بالا رو به مقام و کعبه می تواند نماز طواف را بخواند.

وی در ادامه افزود: یکی دیگر از سوالاتی که از سوی زایران مطرح می شود، نسبت به محل سعی است، چون در سال های اخیر محل سعی میان صفا و مروه در چند طبقه ساخته شده است، زایران گاهی سوال می پرسند که آیا سعی میان صفا و مروه در طبقات بالا هم صحیح است.

این کارشناس مسایل شرعی در ادامه بیان کرد: طبق تحقیقی که انجام شده، سعی باید بین صفا و مروه قدیم در طبقه همکف باشد و طبقات بالا محل بین صفا و مروه محسوب نمی شود و اکثر مراجع تقلید از جمله رهبر معظم انقلاب سعی در طبقات بالا را صحیح نمی دانند، اگرچه برخی مراجع صحیح می دانند که هرکس می تواند طبق نظر مرجع تقلید خود عمل کند و روحانیون کاروان ها در این زمینه راهنمایی می کنند.

وی در پایان گفت: اگر برای زایر وضعیتی پیش آمد که نتوانست در طبقه همکف سعی را به جا بیاورد، باید صبر کند و در وقت مناسبی این فریضه را به جا بیاورد، ولی اگر امکان نداشت، چون در طبقات بالا بنا بر نظر مراجع سعی صحیح نیست، باید برای سعی در میان صفا و مروه در طبقه همکف نایب بگیرد.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "پاسخ به دو پرسش درباره طواف در طبقات بالای مسجدالحرام – خبرگزاری ام ویک | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "پاسخ به دو پرسش درباره طواف در طبقات بالای مسجدالحرام – خبرگزاری ام ویک | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.