نکات مهم برای انتخاب رنگ کابینتهای آشپزخانه
شاید نوع رنگ در مقایسه با جنس و طراحی تاثیر خیلی کمتری روی قیمت کابینت داشته باشد؛ اما واقعیت این است که اولین چیزی که در مواجهه با کابینت به چشم میآید، رنگ آن است.
به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری ام ویک، شاید نوع رنگ در مقایسه با جنس و طراحی تاثیر خیلی کمتری روی قیمت کابینت داشته باشد؛ اما واقعیت این است که اولین چیزی که در مواجهه با کابینت به چشم میآید، رنگ آن است. اگر رنگ مناسبی را برای کابینت انتخاب نکنید، حتی در صورت استفاده از بهترین متریال و زیباترین طراحی نیز نتیجه چندان دلچسب نخواهد بود. این موضوع نشان میدهد که انتخاب رنگ کابینت اهمیت بسیار زیادی دارد. اگر کنجکاو هستید که بهترین رنگ برای کابینت آشپزخانه منزل شما چیست، در ادامه با ما همراه باشید. نکات مهمی را بررسی خواهیم کرد که معمولا خیلی اوقات از نظر شما دور میمانند.
اهمیت متراژ آشپزخانه در انتخاب رنگ کابینت
اولین موضوعی که در انتخاب رنگ کابینت باید در نظر بگیرید، ابعاد و اندازه آشپزخانه شماست. اگر آشپزخانه بزرگ و دلباز دارید، دست شما برای انتخاب رنگهای مختلف باز است؛ اما در صورتی که فضای آشپزخانه شما کوچک است، باید دور رنگهای تیره خط قرمز بکشید. رنگهای تیره باعث میشوند که محیط آشپزخانه کوچکتر به نظر برسد. بهترین رنگ کابینت برای آشپزخانه کوچک را باید در بین رنگهای روشن انتخاب کنید. رنگهای روشن با نورپردازی مناسب، محیط را بزرگتر از اندازه واقعی در نظر جلوه میدهند.
لزوم تناسب رنگ کابینت متناسب با سبک طراحی
کابینت کلاسیک را با رنگ قرمز تصور کنید. بدیهی است که سبک کلاسیک در طراحی کابینت با انتخاب رنگهایی مشابه قرمز نتیجه چندان خوشایندی را بههمراه نخواهد داشت. شما باید برای انتخاب رنگ کابینت حتما سبک طراحی آن را در نظر داشته باشید. بهعنوان مثال برای کابینتهای کلاسیک و نئوکلاسیک باید بیشتر به سراغ رنگهای کرم و قهوهای بروید.
این در حالی است که برای سبک طراحی مدرن کابینت، میتوانید به رنگهای متفاوتتر مانند قرمز، سبز، زرد فکر کنید. حتی ایده استفاده از رنگهای متضاد نیز در کابینتهای مدرن قابل اجراست. در کابینتهای با سبک طراحی مینیمال نیز، رنگ سفید بهترین انتخاب پیش روی شماست.
توجه به مکمل بودن رنگ کابینت و دیوار
یکی از نکات مهم دیگری که باید برای انتخاب رنگ کابینت در نظر داشته باشید، مکمل بودن رنگ دیوار و کابینت است. پیشنهاد میکنیم که در انتخاب رنگهای متضاد بین دیوار و کابینت با احتیاط اقدام کنید. مثلا با طراحی کابینتهای سفید رنگ در آشپزخانهای با دیوارهای مشکی با برعکس، بهخصوص برای آشپزخانه کوچک خیلی نتیجه قابل توجهی از آب در نمیآید.
در عوض باید بهسراغ رنگهایی بروید که مکمل یکدیگر هستند. دقت داشته باشید که رنگهای مکمل الزاما از یک طیف نیستند. بلکه کنار هم قرار گرفتن آنها نتیجه قابل قبولی را بههمراه میآورد. معمولا از ترکیب آنها با یکدیگر نیز رنگهای خنثی به دست میآیند. از جمله بهترین پیشنهادهای رنگ مکمل در طراحی کابینت و دیوار آشپزخانه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- آبی و نارنجی
- قرمز و سبز
- قرمز و سفید
- مشکی و قرمز
- صورتی و سفید
توجه به روانشناسی رنگها در انتخاب رنگ کابینت
اگر معتقد به معناگرایی در انتخاب رنگ کابینت هستید، باید حس و حال هریک از رنگها را بررسی کنید تا در نهایت به بهترین گزینه مورد نیاز در آشپزخانه خود برسید. در اینجا حس و حال چند رنگ مختلف را بهصورت خلاصه بررسی میکنیم. قطعا بررسیهای بیشتری در این زمینه به نتیجهگیری بهتر کمک میکند.
- زرد: نشانه شادی، خوشبختی و روشنایی (حس و حال تحرک و فعالیت بیشتر)
- نارنجی: نشانه شور، گرما و سرزندگی
- قرمز: نشانه هیجان، انرژی، عشق و جنب و جوش زیاد
- صورتی: نشانه محبت، لطافت، امنیت و آرامش
- آبی: آرامش بخشترین رنگ
- سبز: نشانه طراوت، طبیعت، زایش و جوانی
- قهوهای: تعادل بخش
- سفید: نشانه پاکی، صلح و صفا
- سیاه: شکوهمند و در بردارنده حس و حال لوکس بودن
- خاکستری: نشانه سادگی و بیآلایش بودن
انتخاب کابینت دو رنگ
خیلی اوقات این تصور در افراد وجود دارد که باید تنها روی یک رنگ برای کابینت دست بگذارند؛ اما تجربه نشان داده است که ایده طراحی کابینت دو رنگ در بسیاری از مواقع نتایج شگفتانگیزی را بههمراه دارد. به خصوص در آشپزخانههایی که از کابینت جزیره استفاده میکنند.
بنابراین پیشنهاد میکنیم که تحت هیچ شرایطی خود را در یک رنگ برای طراحی کابینت محصور نکنید. ترکیب دو رنگ در طراحی کابینت آشپزخانه ایده جالبی است که هم جلوی یکنواخت شدن محیط آشپزخانه را میگیرد و هم فرصت بهرهمندی از زیباییهای دو رنگ مورد علاقهتان را برای شما فراهم میکند. البته همه اینها در صورتی است که ترکیب 2 دو رنگ به صورت هنرمنده صورت بگیرد. ضمن اینکه فراموش نکنید که معمولا قیمت کابینت دو رنگ مقداری بیشتر خواهد بود.
توجه به تمیز کردن در انتخاب رنگ کابینت
بعضی از رنگها کثیفی، گرد و غبار و جای لکه را خیلی سریع در معرض دید قرار میدهند. بهعنوان مثال میتوان به رنگ سفید اشاره کرد. اگر کابینت سفید رنگ انتخاب میکنید، باید حتما به فکر تمیز کردن آن در فواصل زمانی کوتاه باشید. این در حالی است که با انتخاب برخی از رنگها مانند سبز، چندان جای لکهها و کثیفیها روی کابینت باقی نمیماند. بههمین دلیل فاصله زمانی بین تمیز کردن کابینتها را کمی بیشتر کنید.
اهمیت سلیقه و ریسک پذیری در انتخاب رنگ کابینت
اگر خیلی اهل ریسک نیستید یا قصد ندارید رنگ کابینت آشپزخانه خود را در کوتاه مدت تغییر دهید، پیشنهاد میکنیم ریسک نکنید. رنگهای خنثی شاید بهترین انتخاب برای کابینت نباشند؛ اما چند مزیت مهم دارند. اولا معمولا قیمت کابینت با رنگ خنثی در مقایسه با رنگهای خاص کمتر است. از آن گذشته رنگ خنثی انتخاب مناسب برای برآورده کردن سلایق همه افراد است. این در حالی است که سایر رنگها چنین ویژگی ندارند. همه اینها بسته به سلیقه و تصمیم شخص شما دارد.
کلام پایانی
تا اینجا سعی کردیم که به سوال “چگونه رنگ کابینت را انتخاب کنیم؟” از چند جنبه پاسخ دهیم. تاثیر رنگ کابینت در زیبایی و جلوه آشپزخانه خیلی بیشتر از آن چیزی است که تصور میکنید. در یک نگاه کلی، باید انتخاب رنگ کابینت را در هماهنگی کامل با دکوراسیون سایر بخشهای خانه انجام دهید. فرقی نمیکند که آشپزخانه منزل شما کوچک است یا با آشپزخانهای بزرگ و دلباز سروکار دارید. حتما از کارشناسان متخصص در این زمینه مشورت بگیرید تا بهترین رنگ برای کابینت را انتخاب کنید.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "نکات مهم برای انتخاب رنگ کابینتهای آشپزخانه" هستید؟ با کلیک بر روی ورزشی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "نکات مهم برای انتخاب رنگ کابینتهای آشپزخانه"، کلیک کنید.