جزییاتی از پاسخ حماس به پیشنهاد آتش بس ارایه شده
منابع و رسانه ها جزییاتی از پاسخ جنبش حماس به توافق پیشنهادی آتش بس ارایه شده از سوی رییس جمهور آمریکا را فاش کردند.
به گزارش ام ویک، دو منبع امنیتی مصر گفتند که حماس خواهان ضمانت های کتبی از سوی آمریکا برای آتش بس دایمی و خروج نیروهای صهیونیستی از نوار غزه است تا طرح آتش بس مورد حمایت واشنگتن را امضاء کند.
«جو بایدن» رییس جمهور آمریکا اواخر ماه مه توافق پیشنهادی سه مرحله ای آتش بس در غزه را ارایه کرد که شامل آزادی تدریجی اسرای صهیونیستی و فلسطینی و خروج رژیم صهیونیستی از نوار غزه در مرحله اول و دوم و بازسازی غزه و تحویل اجساد اسرای کشته شده در مرحله سوم است.
جنبش حماس روز سه شنبه پاسخ خود را در مورد این توافق پیشنهادی بایدن به میانجیگران در مصر و قطر تحویل داد.
به نقل از رویترز، حماس نگران این مساله است که در توافق پیشنهادی جدید تضمین شفافی برای انتقال از مرحله اول آتش بس که 6 هفته طول خواهد کشید به مرحله دوم که شامل آتش بس دایمی و خروج رژیم صهیونیستی است، وجود ندارد.
این منابع گفتند در صورت وجود تضمین های مکتوب، حماس این توافق را می پذیرد و مصر در حال رایزنی با آمریکا در خصوص این مطلب است.
در همین زمینه شبکه 13 رژیم صهیونیستی هم گزارش کرد حماس خواستار این است که روند بازسازی غزه به جای مرحله سوم به مرحله اول منتقل شود و همچنین پایبندی به آتش بس از مرحله اول باشد. همچنین رژیم صهیونیستی نباید هیچ اسمی از اسرایی که حماس خواهان آزادی آنهاست را وتو کند و این افراد پس از آزادی نباید به غزه یا خارج از فلسطین تبعید شوند.
یک منبع در مقاومت فلسطین نیز به المیادین گفت پاسخ حماس به توافق پیشنهادی که به میانجیگران داد تفاوت چندانی با توافقی که پنجم مه با آن موافقت کرده بود، ندارد.
وی افزود حماس بر مواضع ثابت خود در برقراری آتش بس دایمی و خروج کامل ارتش رژیم صهیونیستی از نوار غزه تاکید دارد اما لزوم خروج ارتش این رژیم از گذرگاه رفح و محور فیلادلفیا را هم افزوده است .
این منبع گفت حماس بر لزوم به هم پیوستگی سه مرحله آتش بس و بازگشت وضعیت زندان های رژیم صهیونیستی به قبل از هفتم اکتبر تاکید کرده است.
از سوی دیگر، مشاور رسانه ای رییس دفتر سیاسی حماس اعلام کرد مقاومت فلسطین از میانجیگران ضمانت خواسته است و اینکه مفاد توافقنامه پیشنهادی واضح باشد و نیازی به تفسیر و توضیح نداشته باشد. مقاومت خواهان پیوستن روسیه، ترکیه، چین و سازمان ملل به عنوان تضمین کنندگان این توافق است.
وی تاکید کرد مقاومت توافق پیشنهادی ارایه شده از سوی میانجیگران در پنجم ماه مه را پذیرفت و این رژیم اشغالگر بود که آن را رد کرد. اکنون توپ در زمین رژیم اشغالگر است نه حماس . «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی مسیول مانع تراشی در برابر توافق است. این رژیم اشغالگر است که با آتش بس مخالف است. تکمیل مذاکرات به جدیت دولت آمریکا و اشغالگر برای اجرای توافق بستگی دارد.
این عضو حماس شایعات در مورد امتناع «یحیی السنوار» رهبر حماس در نوار غزه از مذاکرات را تکذیب کرد و گفت هیچ اختلافی میان حماس در داخل و خارج از غزه وجود ندارد و در موضع جنبش وحدت کامل وجود دارد.
وی با بیان اینکه آمریکا از رژیم صهیونیستی پوشش دهی سیاسی و نظامی می کند و با جانبداری از تل آویو، بخشی از کابینه جنگ این رژیم است، گفت «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا در مواضع خود بی طرف نیست و او از ابتدای جنگ، به عنوان وزیر خارجه رژیم صهیونیستی صحبت می کند.
این مسیول حماس بار دیگر تاکید کرد موضع حماس روشن است و آن آتش بس دایمی و خروج کامل از نوار غزه است.
پاسخ حماس به پیشنهاد آتش بس مطابق با اصول اصلی قطعنامه شورای امنیت بوده و در مورد توافق برای آتش بس جدی است.
شورای امنیت روز یکشنبه قطعنامه پیشنهادی آمریکا در مورد برقراری آتش بس در غزه را تصویب کرد.
مشاور رسانه ای رییس دفتر سیاسی حماس در نوار غزه همچنین گفت این جنبش هیچ درخواست رسمی از سوی دولت آمریکا درمورد آزادی اسرای آمریکایی دریافت نکرده است.
وی درخصوص پساجنگ غزه هم گفت آینده غزه پس از جنگ در مذاکرات آتش بس مطرح نیست و هیچ ارتباطی به رژیم صهیونیستی ندارد.
پایان خبر ام ویک
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "جزییاتی از پاسخ حماس به پیشنهاد آتش بس ارایه شده" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "جزییاتی از پاسخ حماس به پیشنهاد آتش بس ارایه شده"، کلیک کنید.