انتخاب رشته به سبک بلاگر‌ها

ام ویک گزارش می‌دهد؛

انتخاب رشته به سبک بلاگر‌ها

موضوع داغی که این روز‌ها همزمان با اعلام نتایج کنکور و آغاز فرایند انتخاب رشته شاهد آن هستیم این است که برخی از بلاگر‌ها در صفحات مجازی قصد فریب داوطلبان کنکوری را دارند که کارنامه آزمون سراسری آنها خبر از پشت کنکور ماندن می‌دهد، اما با توطئه‌هایی می‌خواهند که پول‌های هنگفتی به جیب بزنند.

خبرگزاری علم و فناوری آنا_ نادیا عابد؛ خلاء موسسات معتبر داخلی و همین طور نابسامانی وضعیت پژوهش و اطلاع رسانی از سوی دانشگاه ها، فضا را برای جولان یکسری بلاگر‌ها در فضای مجازی به گونه‌ای آماده کرده تا دانش آموزانی که قصد ورود به دانشگاه‌ها را دارند به تله این سایت‌ها بیفتند. 

برخی از این بلاگر‌ها به علت محبوبیتی که خواه یا ناخواه در بین کاربران فضای مجازی کسب کرده اند، توانسته اند هر طور که می‌خواهند ذهن‌ها را شست و شو داده و به پول شویی بپردازند، در حال حاضر فرایند انتخاب رشته داوطلبان کنکور شرایطی را برای آنها مهیا کرده تا به تبلیغ برخی از صفحاتی بپردازند که اطلاعات کم یا نادرستی از نحوه انتخاب رشته دارند، اما می‌خواهند هر طور که شده از آب گل آلود ماهی بگیرند و به هدف شوم خود دست یابند، «هدفی با درآمد بالا و به خاک نشاندن هزاران داوطلب بی گناه»!

این مشاوران با اطلاعات ناکافی که در دست دارند «بلندپروازی» را در بین داوطلبان کنکوری‌ای پرورش می‌دهند که کارنامه آزمون آنها خبر از پشت کنکور ماندن می‌دهد، اما آنها با نقابی که پشت چهره مظلوم خود افکنده اند، می‌خواهند به هر دری بزنند تا با دریافت هزینه‌های هنگفت حتما روپوش سفید را به تن افرادی کنند که بدون زحمت خاصی آرزوی پزشک شدن دارند. 

برای بهترین انتخاب ۳ معیار باید مدنظر قرار بگیرد، در گزینه اول باید توانمندی‌ها و استعداد‌ها برتر در رشته‌های مختلف را شناسایی کنیم تا دریابیم که کجا می‌توانیم موفق‌تر عمل کنیم، در کنار این مورد «علاقه» بسیار مهم است، مثلا شاید رشته‌ای دلخواه فرد باشد، اما متناسب با ویژگی‌ها و تناسب هایش نباشد؛ بنابراین نمی‌تواند در آن رشته موفق عمل کند

برای مثال، در تبلیغاتی که در صفحات مجازی مقابل روی میلیون‌ها کاربر از خود به نمایش می‌گذارند روی نقطه ضعف فرد دست گذاشته و می‌گویند که «رتبه و تراز کنکور به هیچ عنوان نمی‌تواند ملاک ورود آنها به دانشگاه باشد حتی اگر در کارنامه با عنوان غیر مجازرو به رو شده باشند! بلکه، مدعی هستند با انتخاب رشته درست و اصولی که آن را به دست ما می‌سپارید آرزوهایتان در هر دانشگاه و رشته‌ای که باشد تا برآورده خواهیم کرد، پس به ما اعتماد داشته باشید.»

تبلیغات مکرر این کلاهبرداران، نوعی تشویش اذهان عمومی را ایجاد می‌کند و با وجود اینکه استادان فرهیخته و مشاوران با سابقه و باتجربه بار‌ها و بار‌ها هشدار‌هایی برای جلوگیری از به دام افتادن آنها در مرداب انتخاب رشته می‌دهند، اما گوششان خریدار نیست و بدون ذره‌ای تلاش در کسب اطلاعات بروز، به راحتی خود را در معرض خطر قرار می‌دهند که نتیجه‌ای جز زمین خوردن آنها در پی ندارد و مدام در ذهن مخاطب تکرار می‌کنند که با دریافت خدمات مشاوره‌ای از ما شانس درخانه تان را زده و قطعا امتیاز قبولی در دانشگاه‌های سطح یک کشور را کسب خواهید کرد. 

پرداخت میلیاردی و به دام افتادن فریب بلاگر‌های مشاوره‌ای

سال‌ها پیش از یک داوطلب کنکور شنیدم که تعریف می‌کرد، رتبه کنکورش حدود ۲۰۰ هزار کشوری شده است و در هیچ رشته و دانشگاهی شانس قبولی ندارد، اما خیلی اتفاقی با پیجی آشنا شده بود که به او قول قبولی در رشته پزشکی یکی از دانشگاه‌های دولتی علوم پزشکی کشور را داد، آن هم روزانه. اما در واقع، پایان این اتفاق خبر خوبی نبود و خانواده فرد با پرداخت میلیاردی پول نقد فریب فردی را خورده بودند که به اشتباه خودش را جای مشاور جا زده بود و اصلا اطلاعاتی از دنیای مشاوره و انتخاب رشته نداشت. 

انتخاب رشته، یکی از مهم‌ترین معیار‌های ورود فرد به دنیای بازار کار است؛ انتخاب عاقلانه و آگاهانه است که می‌توانید مهارت‌هایی که سال‌ها با نشستن پشت نیمکت دانشگاه کسب کرده اید به نمایش گذاشته و در دنیای بیرونی آنطور که باید و شاید استعداد‌های خود را شکوفا کنید. 

دانشگاه؛ مهمترین منبع کمک کننده در انتخاب رشته 

به همین علت و به منظور توصیه‌های بیشتر به داوطلبان کنکور به سراغ سید محمدمقیمی، رئیس دانشگاه تهران رفتیم که می‌گوید: «داوطلبان کنکور باید به صورت جامع و کامل رشته‌های دانشگاهی را بشناسند تا بر اساس اطلاعات پیشین انتخاب رشته نکنند، بلکه متناسب با آگاهی و علاقه و توانایی علمی خود بهترین راه را برگزینند، بهترین مرجع و منبع کمک کننده «دانشگاه» است، دارای موسساتی هستیم که احتمال دارد اطلاعات درست و نادرست را به دانشجویان منتقل کنند، باید در مشاوره گرفتن به منبع مشاوره اعتماد شود». 

این مشاوران با اطلاعات ناکافی که در دست دارند «بلندپروازی» را در بین داوطلبان کنکوری‌ای پرورش می‌دهند که کارنامه آزمون آنها خبر از پشت کنکور ماندن می‌دهد، اما آنها با نقابی که پشت چهره مظلوم خود افکنده اند، می‌خواهند به هر دری بزنند تا با دریافت هزینه‌های هنگفت حتما روپوش سفید را به تن افرادی کنند که بدون زحمت خاصی آرزوی پزشک شدن دارند

یکی از چالش‌های موجود این است که احتمال دارد دانش آموزان در دوران دبیرستان برای انتخاب رشته اطلاعات نادرستی دریافت کرده باشند و همان را الگوی خود قرار دهند؛ بنابراین لازم است در انتخاب مناسب رشته و دانشگاه به گونه‌ای عمل شود که حتما جوانب مختلف بررسی و با مشاوران باتجربه مشورت شود تا باآگاهی کافی رشته خود را انتخاب کنند و تحت تاثیر شرایط فوری و آنی و اطلاعات کاذب قرار نگیرند.

تحقیق؛ شرط اصلی انتخاب رشته داوطلب 

همچنین، محمود کمره‌ای معاون آموزشی دانشگاه تهران هم معتقد است که امیدوار هستم هدف تبلیغ کنندگان در صفحات مجازی برای انتخاب رشته درست و سالم باشد و صرفا با جنبه اقتصادی و کسب سود آن را تحقق نبخشند؛ باید بر اساس اطلاعات جدید انتخاب رشته انجام شود، در صورتی که برخی از مشاوران مطابق همین اطلاعات قدیمی اقدام به انتخاب رشته می‌کنند. بهترین و بیشترین کمک در انتخاب رشته مربوط به تحقیقات خود داوطلبان در رشته‌ها و دانشگاه‌هایی است که قصد ادامه تحصیل در آن را دارند و مشورت گرفتن از افراد باتجربه و معتمد در آموزش در این حوزه بسیار مهم است.

معیار درست در انتخاب رشته چیست؟

فرشته امین، رئیس اداره کل مهارت دانشگاه تهران درباره منبع درست انتخاب رشته می‌گوید: «معتقد هستم برای بهترین انتخاب ۳ معیار باید مدنظر قرار بگیرد، در گزینه اول باید توانمندی‌ها و استعداد‌ها برتر در رشته‌های مختلف را شناسایی کنیم تا دریابیم که کجا می‌توانیم موفق‌تر عمل کنیم، در کنار این مورد «علاقه» بسیار مهم است، مثلا شاید رشته‌ای دلخواه فرد باشد، اما متناسب با ویژگی‌ها و تناسب هایش نباشد؛ بنابراین نمی‌تواند در آن رشته موفق عمل کند، پس داشتن علاقه در کنار استعداد و توانمندی و شناخت کامل نسبت به دانشگاه‌ها و رشته‌های مختلف و دانشکده‌ها در کنار هم منجر به موفقیت خواهد شد. لزوما بهترین انتخاب برای تمام افراد به صورت یکسان وجود ندارد و بهترین انتخاب زمانی معنا پیدا می‌کند که مطابق استعداد، توانمندی و علاقه مدنظر قرار بگیرد».

انتخاب رشته یکی از حساس‌ترین مراحلی است که داوطلبان مطابق آن مسیری را برای خود انتخاب خواهند کرد؛ به تبع همین موضوع اگر انتخاب آنها از روی آگاهی و علاقه باشد قطعا به نتیجه درستی خواهند رسید، در غیر اینصورت آینده ناهمواری پیش رویشان خواهد بود. پس لازم است تا اطلاعاتی که در راستای انتخاب رشته کسب می‌شود درست و با شواهد کاملا عینی باشد؛ چرا که همین تصمیم به عنوان موضوعی مهم و سرنوشت ساز در زندگی هر فردی نقش خود را مثبت یا منفی ایفا خواهد کرد.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "انتخاب رشته به سبک بلاگر‌ها" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "انتخاب رشته به سبک بلاگر‌ها"، کلیک کنید.