بورس در شعله تصمیمات نادرست دولت سوخت/ در سال 1402، بیش از 90 همت پول حقیقی از بازار خارج شد!
به گزارش ام ویک ،حال بازار سرمایه آنچنان تعریفی ندارد و این را می توان از نمودار عملکرد بازار در سال 1402 دید. این در حالی است که بیشتر کارشناسان و تحلیلگران بازار معتقدند که بازار پتانسیل رشد در سال 1403 را دارد، اما به شرط ها و شروط ها!
اقتصاد 24 در خبری نوشت:جلوگیری از اتخاذ سیاست های نادرست و تلاش برای بازگشت اعتماد به این بخش، از آن دست شرط و شروط هایی است که بسیاری از کارشناسان به آن تاکید دارند. البته این درحالی می تواند به بازار جانی دوباره بدهد که عملکرد دولت در این بخش تغییر کند چراکه به گفته کارشناسان، کارنامه دولت در بازار سهام دارای نمرات منفی متعددی است.
در این راستا فردین آقابزرگی، کارشناس بازار سرمایه با مروری بر عملکرد دولت در سال 1402 می گوید: بازار سرمایه در سال 1402 با فراز و نشیب های بسیاری روبه رو بود و این فراز و نشیب ها نتیجه برخی از سیاست های غیرکارشناسانه و ناصحیحی بود که دولت گرفت. تسعیر نرخ خوراک پتروشیمی، نرخ فروش شرکت های پالایشگاهی، بهره 30 درصد که مبنای بسیار قابل اتکایی برای تعیین نرخ بازه بدون ریسک بوده و رابطه معکوس با بازار سرمایه دارد و انتشار بی رویه اوراق توسط دولت نمونه هایی از تصمیمات ناصحیح بود که شرایط را برای بازار سخت کرد.
نمرات منفی دولت در بازار سرمایه
وی ادامه می دهد: دولت در کارنامه خود در حوزه بورس دو نمره منفی دارد. اولین نمره منفی برای شاخص کل است که از ابتدای سال تا همین حالا در مقایسه با سایر بازارهایی که بیش از 100 درصد بازدهی داشته اند تنها 10 درصد بازدهی کسب کرده است.
آقابزرگی می گوید: دومین نمره منفی برای خروج پول حقیقی از بازار است. سال 1399 سالی هیجانی بود، در آن سال 25 همت خروج پول از بازار داشتیم. سال 1401 حدود 60 همت و اکنون بیش از 90 همت خروج پول حقیقی داریم. رشد حجم خروج پول از بازار نشانه افزایش بی اعتمادی ناشی از عملکرد نادرست دولت است. در چنین شرایطی بدون آنکه سازمان بورس به عنوان مقام ناظر نقشی در وظایف تعریف شده خود در قانون بازار اوراق بهادار ایفا کند، بازار فقط شاهد یکه تازی بود و این به نفع دولت و علیه سهام داران به خصوص سهام داران خرد بود.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به حجم نقدینگی در اقتصاد ادامه می دهد: ما یک حجم نقدینگی حدود 8 هزار همتی داریم که انتظار می رود در سال 1403 بخشی از آن به سمت بازار سرمایه حرکت کند. بازار سرمایه در مقایسه با بازارهای دیگر بازدهی لازم و کافی را نداشته و احتمالا در سال جدید این بخش پتانسیل بالایی برای جذب نقدینگی خواهد داشت. در این میان باید بگویم که امیدوارم دولت در سال جدید همانند گذشته از بازار سرمایه همانند قلک خود استفاده نکند.
وی در بخش دیگری از صحبت هایش به پیش بینی بازار در سال جدید می پردازد و در این باره می گوید: بازار سرمایه می تواند در سال 1403 شرایط خوبی را تجربه کند، هرچند ممکن است در سود شرکت ها دست اندازی شود، اما باید بدانیم لزوما سود مبنای تمام و کمالی برای پیش بینی حرکت شاخص و قیمت ها نیست. به هرحال اکنون حجم نقدینگی بالا بوده و در بخش خودرو و مسکن شاهد رکود هستیم، بازار طلا و ارز به شکل علنی سرکوب می شوند در این شرایط می توان امیدوار بود که بازار سرمایه محلی مناسب برای جذب نقدینگی سرمایه گذاران باشد.
چگونه می توان اعتماد را به بازار سرمایه بازگرداند؟
آقابزرگی در پاسخ به این پرسش چگونه می توان اعتماد را به بازار سرمایه بازگرداند؟ می گوید: برای بازگشت اعتماد به بازار بورس باید سهام داران استقلال و حکمرانی مقام ناظر در بازار را ببینند. اگر قرار باشد تشکل های خودانتظام و حتی خود مقام ناظر هیچگونه نقشی در اتخاذ تصمیمات و یا جلوگیری از تصمیمات نادرست نداشته باشند قطعا به افزایش بی اعتمادی دامن زده می شود. اما اگر در ابتدا همین مسیله مورد توجه قرار بگیرد رفته رفته اعتماد از دست رفته بازسازی خواهد شد. البته من نمی گویم باید با مقامات بالادستی برخورد شود، اما واقعیت این است که بورس یک موسسه غیردولتی بوده و اصلا ارتباطی با دولت ندارد؛ بنابراین انتظارات سهام دار خرد بر اساس ماده 7 قانون بازار این است که سازمان بورس حفظ صیانت کند. به عبارت دیگر سازمان بورس باید از وقوع تصمیماتی که ضد منافع سهام داران است جلوگیری کند.
این کارشناس بازار سرمایه در پایان تاکید می کند: هرقدر نقش سازمان بورس پررنگ تر باشد اعتماد عمومی به بازار با سرعت بیشتری باز خواهد گشت، اما اگر رویه برعکس این باشد هیچ امیدی برای بازسازی اعتماد نخواهد بود.
217
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "بورس در شعله تصمیمات نادرست دولت سوخت/ در سال 1402، بیش از 90 همت پول حقیقی از بازار خارج شد!" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "بورس در شعله تصمیمات نادرست دولت سوخت/ در سال 1402، بیش از 90 همت پول حقیقی از بازار خارج شد!"، کلیک کنید.